Open brief aan het Stadsbestuur van Gent

Geachte heer Burgemeester,

Geachte Schepenen,

Geachte leden van de Gemeenteraad,

Zoals u ongetwijfeld weet, plant het Agentschap Wegen en Verkeer een nieuw op- en afrittencomplex in Baarle-Drongen. Daarbij worden 2 oplossingen voorgesteld: een complex op de huidige locatie en een complex ten oosten van de huidige locatie, gelegen in een weide nabij de dienstenzone (Texaco).  Het is inmiddels duidelijk dat zowel het het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) als de Dienst Stedenbouw en Ruimtelijke Planning van stad Gent de voorkeur geven aan de oostelijke variante. Heel wat bewoners van Baarle hebben vragen bij deze oplossing.

De inwoners van Baarle zouden daarom graag vernemen of de voorkeur voor een nieuw oostelijk gelegen complex wordt gedeeld door het het college van Schepenen en Burgemeester en door het stadsbestuur?   Zo ja, waarom?

Is het stadsbestuur daarnaast bereid de vraag van de GECORO te ondersteunen om ook andere scenario’s uit te werken (met een vlotte ontsluiting van het industrieterrein) en volledig te laten onderzoeken in de voorziene kennisgevingsnota plan MER? Zo ja, zal het stadsbestuur dan een formele vraag daartoe richten aan het AWV?

De bewoners van Baarle kijken alvast uit naar het standpunt ter zake van het genst Stadsbestuur.

Leefbaar Baarle vzw.De 8 weerhouden scenarios voor het op- en afrittencomplex in Baarle-Drongen

Advertenties

2 thoughts on “Open brief aan het Stadsbestuur van Gent

  1. Hallo, wij waren op de infovergadering van 18 maart ll. Er werd medegedeeld dat er op donderdag 14 april een overleg met de Stad Gent was ivm het nieuwe op-en afrittencomplex. Kan daar een verslag van gepubliceerd worden op deze site, of kan ik een antwoord via email krijgen?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s