De Vlaamse regering heeft de startnota goedgekeurd voor het op- en afrittencomplex.

Op 4 juni 2021 heeft de Vlaamse Regering de startnota voor het GRUP ‘Omgeving Complex E40-N466 Drongen’ goedgekeurd. In de startnota worden twee locatie-alternatieven voorgesteld: een centraal en een oostelijk complex. De Vlaamse minister bevoegd voor ruimtelijke ordening zal de vereiste adviezen inwinnen over de startnota en de bevolking van de betrokken gemeenten informeren en raadplegen over de inhoud van de startnota. Het centrale alternatief lag eerder reeds op tafel. Het oostelijke alternatief is een meer compacte versie van de plannen die eerder naar voren zijn geschoven. Je kan de beslissingsdocumenten hier raadplegen.

Update: Op vraag van velen organiseerde Leefbaar Baarle op woe 16/6 om een online infovergadering over de 2 alternatieven en de impact hiervan op de verschillende wijken en woonbuurten in Baarle. Tijdens de online meeting konden de deelnemers hun mening geven over de aanvaardbaarheid van beide alternatieven. De opname van de uiteenzetting is online te bekijken (30 min doorspoelen om naar het begin van de presentatie te gaan).

Centraal alternatief voor het nieuwe op- en afrittencomplex in Drongen
Oostelijk alternatief voor het nieuwe op- en afrittencomplex in Drongen

Je kan de volledige startnota en bijlages hier downloaden:

We stellen vast dat geen enkele van de 23 door bewoners ingesproken alternatieven is weerhouden om verder te bestuderen. Lees hier een eerste berichtgeving in de pers op basis van een interview met Frederik Minnaert van Leefbaar Drongen. Lees hier het interview met LBB voorzitter Wim Vancauwenberghe online op Nieuwsblad.be. (Omdat op een krantenartikel copyrights rusten, kunnen we niet de volledige tekst delen. Het artikel is toegankelijk via een gratis account. Je kan dit artikel kosteloos lezen na aanmaak van een gratis account).  Onder de titel “Komt er een nieuw op- en afrittencomplex van de E40 in het Oosten van Drongen?” bracht ook AVS een interessante reportage en een interview met Vlaams parlementslid Stijn De Roo over de plannen voor het complex.  Je kan de reportage hier online bekijken.

Meer info en reacties vanuit Leefbaar Baarle van zodra we de startnota ten volle hebben bestudeerd. De inspraakprocedure op de startnota start op 17/8/2021 en loopt tot 15/10/2021.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s