Gruute Kuis in Baarle

Zondag 20/3/2022 van 9u30 tot 11u30

Op zondag 20 maart 2022 organiseerde Leefbaar Baarle voor de 4de keer de Gentsche Gruute kuis in Baarle. De Gruute Kuis is een intiatief van IVAGO in samenwerking met andere stadsdiensten. Na het succes van de vorige edities wilde Leefbaar Baarle ook dit jaar opnieuw samen met de bewoners deze lenteschoonmaak opzetten in de verschillende woonwijken van ons dorp. De bermen zwerfvuilvrij maken, de wijk opnieuw laten blinken, blikjes uit het water vissen, onkruid wieden op voet- en fietspaden … alles mag om Baarle zo proper mogelijk te krijgen.

Een 40 tal deelnemers zette zich in om het zwerfvuil op te ruimen in heel wat straten: Baarleveldestraat, Halewijnstationstraat, Moerstraat, deel van de Noordhoutstraat, Zombeekstraat, deel van de Gaverlandstraat, Baarle Centrum met het plein voor de kerk, Baarleveer, Brug over de E40, Brouwerijstraat, Ernest Solvynsbrug en Keuzemeersen.

Voor het eerst was er ook een ploeg aan het werk in de Keuze, de weg langs het tankstation. De opgeruimde weg staat in schril contrast tot het zeer vuile terrein van het tankstation zelf. Leefbaar Baarle roept de uitbater en de Vlaamse Overheid dan ook op om het terrein volledig op te ruimen. De huidige situatie is schandvlek voor Gent en absoluut onaanvaardbaar.

Hartelijk dank aan alle vrijwilligers! Baarle mag super trots zijn op haar geëngageerde inwoners!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s