Vroegmorgenzangtocht in de Keuzemeersen met vogelkenner Geert Spanoghe

Foto van Blauwborstje door Bernard Stam onder Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic licentie.

Graag nodigen wij u uit voor een Vroegmorgenzangtocht in de Keuzemeersen op zondagochtend 30 april 2023.  Het is unieke kans om onder  de deskundige begeleiding van Geert Spanoghe, verantwoordelijke voor het natuurgebied en vogelkenner, tijdens een ochtendwandeling naar de zang van de vele vogels in de Keuzemeersen te gaan luisteren.

In de Keuzemeersen zijn de slobeend, gele kwikstaart, steenuil, een tiental paar kievit en rietgors jaarlijkse broedvogels. Zomertaling, grutto en zelfs paapje hebben er de laatste jaren ook gebroed. Wie weet, zien we wel een blauwborstje (zie foto)? De flora is bijna identiek aan die van de Assels of de Bourgoyen-Ossemeersen met als smaakmakers schildereprijs, waterviolier, pijptorkruid, veel pinksterbloem en muizenstaartje.

Kortom, een unieke en leerrijke wandelervaring in de Keuzemeersen. Vlug inschrijven is de boodschap. Het aantal deelnemers is beperkt tot max 20 (kinderen meegeteld)!

Praktisch

Graag hier aanmelden. Neem een ‘ticket’ per deelnemer.

We verzamelen zondagochtend 30 april 23023 om 7u00 aan de start van het wandelpad ter hoogte van de Keuzemeers 1 te Baarle (Drongen). Vertrek is gepland om 7u10. Einde is voorzien rond 9u00 met een ontbijtpicknick.

Om tijdens de wandeling goed naar de deskundige uitleg van Geert te luisteren, kan je je eigen smartphone meebrengen (met mobiel data-abonnement). Je krijgt ter plekke de nodige instructies.

Meebrengen:

  • Gepaste kledij en schoeisel
  • Smartphone met data-abonnement
  • Verrekijker of veldkijker
  • Goed ochtendhumeur

Hieronder enkele sfeerbeelden van vorige edities…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s