AWV kondigt de opstart van de MER procedure aan tijdens het feedbackmoment op 1/12/2016

AWV organiseerde op 1/12/2016 een feedbackmoment rond de ronde tafels waarop bewoners van Baarle alternatieven konden formuleren. Het belangrijkste nieuws was de aankondiging van de publicatie van de kennisgevingsnota in het kader van de MER-procedure in de tweede helft van januari 2017. Daarmee zal de officiële procedure voor de aanleg van het nieuwe op- en afrittencomplex in Baarle-Drongen van start gaan. Tijdens de bijeenkomst presenteerde  Engie Tractebel, het studiebureau dat door AWV is aangesteld, de resultaten van een bijkomend onderzoek naar 2 westelijk gelegen mogelijke locatie voor het nieuwe op- en afrittencomplex. U kunt de details van deze 2 westelijke scenario’s hier downloaden.

Leefbaar Baarle kan zich niet vinden in deze westelijke oplossingen. Op 3 oktober organiseerden we immers een debatavond met 120 inwoners van over heel Baarle (Noord, West , Zuid en Oost). De zaal stemde zo goed als unaniem voor een rechtstreekse ontsluiting van de industrie-zone via de E40.  2/3 van de zaal stemden tegen de ringweg en 2/3 van de zaal stemde voor een nieuwe op- en afrit op de huidige locatie.  Leefbaar Baarle pleit dan ook resoluut voor een oplossing die aan deze 3 breed gedragen voorwaarden voldoet. Jammer genoeg voldoet geen enkel van de momenteel door AWV voorgestelde scenario’s aan de 3 wensen van de bevolking van Baarle.

U kunt de presentatie van het AWV die is getoond tijdens het feedbackmoment hier downloaden.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s