AWV pakt het gevaar van kantelende vrachtwagens aan na melding door LBB

Ongetwijfeld heeft u er ook al eentje gezien:  een gekantelde vrachtwagen vastgereden in de zachte berm van de parallelweg op de snelwegparking richting Brussel. Leefbaar Baarle heeft op 5/1/2017 een schrijven gericht aan het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) waarin we vragen om dit probleem aan te pakken. Het is immers niet ondenkbaar dat er bijvoorbeeld eens een tankwagen geladen met gevaarlijke stoffen komt vast te zitten, omkantelt en lek staat. Een dergelijk incident zou een gevaar betekenen voor de gezondheid van de omwonenden en zou onherstelbare schade kunnen toebrengen aan het kwetsbare milieu van het aanpalende alluviale bosgebied en natuurgebied.

We ontvingen eind januari onderstaande reactie:
“Ik wil u bedanken voor uw melding over de gevaarlijke situaties die ontstaan op de parking van Drongen door het wild parkeren van vrachtwagens.
Mijn afdeling is op de hoogte van deze gevaarlijke situaties en laten in de komende weken structurele aanpassingen uitvoeren waardoor het onmogelijk wordt om naast de verharding te parkeren.
Ik hoop dat u hiermee voldoende geïnformeerd bent en apprecieer uw bezorgdheid over de weginfrastructuur en de veiligheid van de weggebruikers.
Met vriendelijke groeten , Ir. Peter De Backer,  Afdelingshoofd Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen.”

Inmiddels werd aan beide kanten van de weg een vangrail geplaatst zodat het niet meer mogelijk is om te parkeren in de zachte berm.

We willen langs deze weg het AWV bedanken voor deze adequate reactie en aanpak van het probleem!

Foto Vastgereden en gekantelde vrachtwagen
Vastgereden en gekantelde vrachtwagen op de parking langs de E40 te Drongen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s