Natuurbeheer op 26/8/2017

Onlangs kopte het Nieuwsblad dat slechts 8% van de Gentenaars een natuurgebied heeft op wandelafstand. De inwoners van Baarle behoren dus tot de “happy few”.  De Keuzemeersen zijn niet enkel een uniek groen- en natuurgebied maar vormen samen met de Latemse meersen ook één van de laatste stukken ongerept Leiëlandschap. Als Baarlenaren mogen we best trots zijn op dit natuurhistorisch erfgoed. Daarom vindt Leefbaar Baarle het belangrijk om Natuurpunt Gent bij het beheer van het natuurgebied de Keuzemeersen te ondersteunen.

De meersen vergen immers ook geregeld onderhoud. Dit lukt enkel dankzij de inzet van vrijwilligers.  Met Leefbaar Baarle willen we Natuurpunt Gent hierbij helpen. Daarom hadden we op zaterdagvoormiddag 26/8/2017 voor de tweede keer een natuurbeheer activiteit.  Er moest onder andere ongewenste bodemvegetatie en begroeiing worden verwijderd.  Deze zijn immers nefast voor de weidevogels die in de meersen broeden.

20170826_093115

We kijken er alvast naar uit ook jou bij een volgende gelegenheid te verwelkomen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s