Natuurbeheer in Keuzemeersen met Leefbaar Baarle en Natuurpunt – 17/3/2018

Leefbaar Baarle ondersteunt Natuurpunt Gent bij het beheer van het natuurgebied de Keuzemeersen. De Keuzemeersen zijn niet enkel een uniek groen- en natuurgebied maar vormen samen met de Latemse meersen ook één van de laatste stukken ongerept Leiëlandschap. Als Baarlenaren mogen we best trots zijn op dit natuurhistorisch erfgoed.

De meersen vergen echter ook geregeld onderhoud. Dit lukt enkel dankzij de inzet van vrijwilligers. Met Leefbaar Baarle willen we Natuurpunt Gent hierbij helpen. Daarom plannen we ook dit jaar opnieuw enkele natuurbeheer activiteiten. De eerste ging door op zaterdagvoormiddag 17 maart 2018. Er moest onder andere wilgenopslag langs de grachten verwijderd worden. Langs deze weg willen we de vrijwilligers danken die zich op de koudste 17de maart ooit hebben verwarmd met het snoeien van de ongewenste bomen in de grachten. Een te hoge begroeiing is immers nefast voor het broedgedrag van de weidevolgels.  Daarnaast ook een grote dankjewel voor Tuinmachines Heye-Cornelis voor het ter beschikking stellen van de uitstekende Husqvarna kettingzagen.

Wie eens wil genieten van de natuur in de Keuzemeersen kan zich inschrijven voor de vroegmorgenzangtocht op zondag 15 april 2018 om 7u00.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s