Update rond de projecten in Baarle – 2/2/2018

20180202_200923

Op vrijdag 2/2/2018 gaf Leefbaar Baarle voor een publiek van 125 dorpsbewoners een presentatie over de stand van zaken van de verschillende projecten in Baarle. De voorbije maanden en weken hadden we bij verschillende gelegenheden overleg met het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer en vertegenwoordigers van het College van Stad Gent. We konden dan ook enkele interessante evoluties  meedelen. Er was ook aandacht voor het op stapel staande project nabij Leiehome.  Vanuit een bekommernis voor zorgbehoevende senioren wil Leiehome immers in de nabije toekomst 60 assistentiewoningen optrekken in Baarledorp. Er wordt ook een dienstencentrum voorzien. Daarnaast is er ook een ontwikkeling van 33 eengezinswoningen. Er was eerst een toelichting over het project door Leefbaar Baarle op basis van het voorstel dat aan het stadsbestuur is voorgelegd. Vervolgens vertelde Dhr Filip Maertens, directeur van Leiehome, over het verdere verloop van dit dossier.

Dit kwam aan bod:

  • Op- en afrittencomplex + ringweg + ontsluiting industriezone
  • Uitbreiding industriezone
  • Groen-RUP
  • Structuurvisie Gent 2030
  • Woonuitbreidingsgebied Noordhout
  • Windmolenpark Drongen
  • Natuurpark Levende Leie
  • Ontwikkelingen van het project nabij Leiehome

Na de presentatie was er mogelijkheid tot vragen stellen en debat.

 

U kunt de integrale presentatie hier downloaden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s