Repair Café

Het Gents MilieuFront en Leefbaar Baarle organiseerden op zondag 17 februari voor het eerste Repair Café in Drongen.

Wat is een Repair Café?

Een Repair Café (herstelcafé) is een gratis toegankelijke bijeenkomst waarop vrijwillige reparateurs helpen bij het herstellen van allerlei voorwerpen (kledij, elektrische apparaten, meubels, fietsen, speelgoed, PC of Laptop,…).

Hoe werkte het?

Je nam van thuis kapotte spullen mee en je ging tijdens het Repair Café samen met de vrijwillige (maar ervaren) reparateurs aan de slag. Er waren repairkoffers met materiaal om alle mogelijke herstellingen uit te voeren.

Betalen hoefde alleen als er een wisselstuk nodig is om je fiets, broodrooster, broek … te repareren. Een vrije bijdrage mocht natuurlijk altijd. Die gebruiken we om de repairkoffers aan te vullen.

Iedereen was welkom

Ook wie niks te herstellen had, was met de ganse familie welkom. Je kon genieten van een koffie, een stuk taart en nog veel meer. Intussen leerde je samen met de kinderen hoe allerlei dingen kunnen worden hersteld in plaats van weg te gooien. Opbrengsten van het café zijn volledig ten voordele van het Gents MilieuFront vzw (GMF) gegaan.

GMF , Leefbaar Baarle en een enthousiast team van fixers, fietsherstellers, elektronische duizendpoten en textielherstellers waren zeer te vrede met de opkomst en de resultaten:

45 mensen kwamen 54 zaken binnenbrengen om te herstellen.

Van de herstellingen zijn er 10 niet gelukt, op 9 is er geen feedback gekomen, voor 7 voorwerpen werd advies gegeven en de overige 28 zijn hersteld tot grote tevredenheid van de eigenaars.

Is je lievelingstrui gescheurd, kraakt je fiets nogal onheilspellend of heb je een lamp die dienst weigert? Kom dan naar het Repair café !

Plaats een reactie