Impact van fijn stof op uw gezondheid – onderzoek in Drongen

Deairbezen voorbije weken zijn er in de pers heel wat artikels gepubliceerd rond de kwalijke gevolgen van de fijn stof.
De Redactie.be citeerde burgemeester Termont: “De belangrijkste wegen zijn onze luchtwegen”.  De Standaard kopte Fijn stof: aanslag op het hele lijf.  Op dagen met veel fijn stof in de lucht kunnen lagere schoolkinderen moeilijker hun aandacht vasthouden, blijkt uit Vlaams onderzoek. Het Laatste Nieuws publiceerde de resultaten van een onderzoek: “Dieselwagens tien keer vervuilender dan vrachtwagens en bussen“.
Als Leefbaar Baarle zijn we bezorgd dat de nabijheid van de autosnelweg een negatieve impact kan hebben op de gezondheid van de bewoners in ons dorp.  AIRbezen is een grootschalig onderzoek om de hoeveelheid fijn stof in Oost-Vlaanderen in kaart te brengen, waarbij aardbeiplantjes worden gebruikt als ‘biomonitor’ of ‘meetstation’ voor luchtverontreiniging.  Niet minder dan 189 bewoners in Drongen en Baarle zullen als vrijwilliger een aardbeiplantje adopteren van eind maart tot eind juni 2017. We danken hen nu reeds om het plantje gedurende deze periode te verzorgen. Op het einde van de meetperiode, moeten ze  5 bladstalen binnen brengen in het lokaal inzamelpunt.  We zijn er van overtuigd dat dit een  leerrijk beeld zal geven van de fijnstofproblematiek in Drongen en Baarle. Meer info op www.airbezen.be. Geef je ons een seintje als je deelneemt (info@leefbaarbaarle.org)?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s