Tijdens deze info-avond hebben we de inwoners van Baarle nog eens te geïnformeerd over de plannen van het Agentschap Wegen en Verkeer. Daarnaast hebben we het alternatief voorgesteld dat we in onze werkgroep Mobiliteit is uitgewerkt.
Inhoud
- Opzet van de voorliggende kennisgevingsnota plan-MER
- Uitleg en duiding bij enkele opvallende zaken in de kennisgevingsnota
- Overzicht van de verschillende opties voor de op- en afrit zoals deze door het AWV zijn uitgewerkt
- Principes waarrond Leefbaar Baarle een oplossing heeft uitgewerkt
- Presentatie en bespreking van het alternatief dat Leefbaar Baarle zal voorstellen
- Wat kan u als burger verder ondernemen?
- epiloog over het Woonuitbreidingsgebied Noordhout
Ter info
De kennisgevingsnota van het “plan-MER Heraanleg van autosnelwegcomplex 13 van de E40 Drongen” ligt sinds 1 februari 2017 tot en met 2 maart 2017 ter inzage liggen in de gemeentes Gent, Drongen, Sint-Martens-Latem en Nevele. Je kan het document ook online raadplegen op https://mer.lne.be/merdatabank/uploads/merkennis4900.pdf
Daarin worden de verschillende alternatieven beschreven voor het nieuwe op- en afrittencomplex, uitgelegd welke effecten op het milieu in kaart worden gebracht en op welke manier dat zal gebeuren.
Met Leefbaar Baarle vzw zullen wij reageren op de kennisgevingsnota en een alternatief voorstel indienen dat door onze werkgroep Mobiliteit is uitgewerkt op basis van de criteria die bij het eerder georganiseerde debat werden geopperd. U vindt ons alternatief voorstel in de presentatie.
We roepen ook iedereen op om te reageren op de kennisgevingsnota plan-MER en eigen voorstellen naar voor te schuiven. Dit kan o.a. via volgende webpagina https://www.lne.be/digitaal-inspreken-op-een-kennisgevingsnota. Of per brief: Stad Gent – Dienst Milieu en Klimaat, Stadhuis, Botermarkt 1, 9000 Gent (met vermelding ‘publieke inspraak plan-MER heraanleg van autosnelwegcomplex 13 van de E40 te Drongen. Opgelet dit moet gebeuren voor 2 maart 2017.