Spinnen- & Info-avond

Spinnenavond_banner

Wist je dat er in Baarle spinnen leven die op de Rode lijst van bedreigde soorten staan? Leefbaar Baarle nodigt daarom alle inwoners van Baarle en alle andere geïnteresseerden uit voor een plezante en ook leerrijke presentatie over spinnen door Rudy Jocqué. Hij werkt in het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika, is secretaris van de Belgische Arachnologische Vereniging ARABEL en is een echte autoriteit op gebied van spinnen.

Vervolgens is er een korte uiteenzetting over de stand van zaken van de verschillende projecten in Baarle (aansnijding woonuitbreidingsgebieden, nieuw op-en afrittencomplex, windmolens, etc…).

Spinnen: een geval apart

We staan er niet dikwijls bij stil maar spinnen zitten raar in mekaar: ze hebben acht ogen, acht poten, een wespentaille (what’s in a name?), een achterlijf met spintepels, en nog wat eigenaardigheden. Zo hebben de mannetjes copulatie-organen die niet in verbinding staan met de teelballen! Hoe dat allemaal werkt en waarom spinnen zo gebouwd zijn kom je te weten in deze voordracht. Maar daar houdt het niet op. ook hun gedrag wekt verbazing. De termen lijmspuiters, bolas-, gladiator-, ladder- en visserspinnen laten waarschijnlijk al vermoeden dat we te maken hebben met een enorme variatie aan jachtmethoden. Dat het fascinerende dieren zijn zal je niet kunnen ontkennen maar over hun esthetische kwaliteiten lopen de meningen sterk uiteen…

Stand van zaken van de verschillende projecten in Baarle

Wim Vancauwenberghe, Voorzitter van Leefbaar Baarle, geeft daarna een uiteenzetting over de stand van zaken van de verschillende projecten in Baarle:

  • Wat is er nu beslist rond de woonuitbreidingsgebieden in Baarle in de Structuurvisie 2030?
  • Verkaveling op het WUG Baarledorp
  • STAVAZA nieuw op-en afrittencomplex
  • windmolens
  • Uitbreiding industriepark

Er is doorlopend animatie voor de kinderen, maar wizz kids kunnen natuurlijk ook meeluisteren naar de presentatie over de wondere wereld van spinnen.

We sluiten af met een open bar waar je uitgebreid kan napraten met je mede dorpsbewoners en spinnenliefhebbers.

Programma:

19:00 Ontvangst

19:25 Welkom door Leefbaar Baarle

19:30 Presentatie over de wondere wereld van spinnen door Rudy Jocqué.

20:30 Uiteenzetting over de stand van zaken van de lopende projecten in Baarle (aansnijding woonuitbreidingsgebieden, nieuw op-en afrittencomplex, windmolens, etc…).

21:00 Open bar en napraten

19:00 – 21:00 Animatie voor de kinderen, maar wizz kids kunnen natuurlijk ook meeluisteren naar de presentatie over de wondere wereld van spinnen.

Deelname is gratis voor de kinderen en voor de leden van Leefbaar Baarle. Anderen betalen ter plekke 5 EUR inkom en krijgen een gratis drankje.

GRAAG HIER INSCHRIJVEN

Locatie:  Refter van de Don Bosco school in Baarle. Ingang via Baarledorpstraat 4  OF  via Kloosterstraat 6C.

We kijken er alvast naar uit jou/jullie te verwelkomen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s